NEWSLETTER
Svetloba, bodisi naravna ali umetna, vpliva na vse življenje na našem planetu. Od prvih sončnih žarkov, svetlikanja zvezd pa do kresov, pametnih naprav in umetnih virov svetlobe – prisotna je povsod. Nedavne raziskave kažejo, da ima svetloba vpliv na naše zdravje, splošno počutje, udobje in storilnost.
 
 

PRAVA SVETLOBA JE POMEMBNA

Človek se zanaša na naravno svetlobo za ključne funkcije, kot so proizvodnja vitamina D, produktivnost in uravnavanje spanja. Vendar pa nas sodoben način življenja pogosto zadržuje v zaprtih prostorih, saj večina od nas preživi 90 % svojega časa notri.

Skozi zgodovino je naše naravno okolje zagotavljalo našemu organizmu optimalno osvetlitev (dnevna svetloba je vplivala na stanje budnosti in zaspanosti). Pred industrializacijo so se ljudje prilagajali ritmom naravne svetlobe. Današnja umetna razsvetljava pogosto nima prednosti naravne svetlobe, kar moti naše cirkadiani ritem in negativno vpliva na zdravje.
 

RAZSVETLJAVA ZA ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE

Rešitev za to je osvetlitev, osredotočena na človeka (HCL), ki posnema naravno svetlobo in podpira naše cirkadiane ritme. Posameznikom prilagojena HCL zagotavlja ustrezno umetno svetlobo ob pravem času in tako pripomore k večji koncentraciji in energiji, motiviranosti in zavzetosti zaposlenih kot tudi k njihovi večji delovni uspešnosti, čuječnosti in splošnemu zdravju posameznikov. Z nastavljivimi LED svetilkami HCL ustvarimo prilagojene svetlobne rešitve glede na posameznikove potrebe.

Ne glede na to, ali potrebujete hladno belo svetlobo za energičen začetek dneva ali toplo belo svetlobo za večerno sprostitev, vam nudimo strokovno znanje in tehnologijo za ustvarjanje notranjega okolja, ki podpira vaš biološki ritem.

Naša serija HUMAN CENTRIC LIGHTING prilagaja delež bele svetlobe glede na čas dneva, začenši z 2300K zjutraj, 6000K okoli poldneva (vrh) in se zvečer ponovno zniža na 2300K. Tako kot v naravi se telo sredi dneva vizualno aktivira in zvečer pripravi na nočni spanec. 
 
 
 


APLIKACIJE

 
HUMAN CENTRIC LIGHT
Šole in univerze

Kakovost svetlobe ima pomemben vpliv na učne dosežke in dobro počutje učencev. Z uporabo HCL lahko učitelji med poukom spreminjajo sestavo svetlobnega spektra in intenzivnost osvetlitve, kar pomaga ustvariti bolj enotno učno okolje, izboljša zbranost in po potrebi otroke pomiri.
HUMAN CENTRIC LIGHT
Pisarne in sejne sobe

Ustrezna razsvetljava na delovnem mestu zagotavlja dovolj svetlobe za opravljanje vizualnih delovnih nalog, poleg tega pa pozitivno vpliva na čuječnost, razpoloženje, kognitivno sposobnost, ritem spanja in budnosti ter zdravje zaposlenih.
Posameznikom prilagojena HCL zagotavlja ustrezno umetno svetlobo ob pravem času in tako pripomore k večji koncentraciji in energiji, motiviranosti in zavzetosti zaposlenih kot tudi k njihovi večji delovni uspešnosti, čuječnosti in zdravju.
HUMAN CENTRIC LIGHT
Zdravstveni objekti in nastanitvene ustanove

Bolniki in starejši ljudje imajo večje zahteve glede kakovosti in količine svetlobe, saj se spopadajo z nepremičnostjo, poškodbami, obolenji in starostno degeneracijo tkiv. HCL spodbuja naraven in urejen cirkadiani ritem, kar pozitivno vpliva na imunski sistem ter podpira dober in zdrav spanec.
 
 

LED LUČI LUMENIA
SKY LUM SERIJE

 

OSTALI NAČINI
UPORABE

ZAINTERESIRANI?
KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate vprašanja o naših izdelkih ali rešitvah, nas lahko kadarkoli kontaktirate. KONTAKT
KONTAKTIRAJTE NAS
zapri Na spletnih straneh Lumenia.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.