NEWSLETTER

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana


Ljubljana, Slovenija
Industrijska razsvetljava

PREGLED


Razsvetljava športnih objektov mora biti kakovostna, intenzivna in prilagodljiva, da ustreza različnim pogojem razsvetljave, ki jih zahtevajo raznovrstni športi.

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana se je pred nedavnim odločil, da bo svojo obstoječo razsvetljavo s svetilkami (s 400 W) v telovadnici zamenjal z nedavno posodobljenimi svetilkami H LUM PR. 396.180.111.408.

Stare svetilke so bile stare že več kot 20 let in niso omogočale nobenih prilagoditev svetlobe. Namen tega projekta je bil zmanjšati visoke stroške energije, hkrati pa povečati jakost svetlobe in s tem uporabniku omogočiti možnost reguliranja svetilk glede na potrebe s pomočjo krmilnega sistema Dali, ki smo ga prav tako namestili.

 

REŠITEV


42 obstoječih reflektorjev (s 400 W) smo zamenjali z 42 svetilkami H LUM (s 180 W) z optiko 111, s čimer se je vhodna moč sistema zmanjšala za več kot 50 %.

Razsvetljavo smo nadgradili s pametnim sistemom upravljanja DALI, ki podpira samodejno prilagajanje stopenj osvetlitve glede na zahteve. Sistem, oblikovan v sodelovanju z družbo IKU, podpira predhodno nastavitev jakosti osvetlitve prek posameznih gumbov (300 luksov, 500 luksov in 750 luksov in več) ter oddaljeno upravljanje prek mobilne aplikacije.
Aplikacija se lahko uporabi za upravljanje vsake luči posebej ali za upravljanje osvetlitve v vsaki od tretjin prostora posebej.

Stikalna plošča za razsvetljavo omogoča vklapljanje in izklapljanje luči ter nadzor nad osvetljenostjo vsake tretjine prostora, pa tudi spreminjanje jakosti osvetlitve med 300 luksi, 500 luksi in več. Senzorji gibanja zagotavljajo, da se razsvetljava samodejno izklopi po 30 minutah, če v prostoru ni oseb. Če senzor zazna gibanje, se razsvetljava znova vklopi glede na zadnje uporabljene nastavitve.

 

REZULTATI


Čeprav se je vhodna moč sistema zmanjšala za več kot polovico, je zdaj telovadnica bolje osvetljena. Sistem pametnega upravljanja prinaša še več prihrankov energije, zato si bo vlagatelj stroške naložbe povrnil v manj kot štirih letih. Nova razsvetljava je izboljšala vidljivost, pa tudi videz telovadnice. Uporabnikom so zagotovljeni boljši pogoji za njihove dejavnosti, prav tako pa se je izboljšalo tudi njihovo dobro počutje.

Eden od glavnih razlogov, zakaj je stranka izbrala našo rešitev, je odsotnost stroškov vzdrževanja v petletnem garancijskem obdobju ter ocenjena življenjska doba svetilk 60.000 ur.

ZAINTERESIRANI?
KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate vprašanja o naših izdelkih ali rešitvah, nas lahko kadarkoli kontaktirate. KONTAKT
KONTAKTIRAJTE NAS
zapri Na spletnih straneh Lumenia.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.