NEWSLETTER

KRALJEVICA


 
Kraljevica, Hrvaška
Cestna razsvetljava

UPORABLJENE LUČI

 

PREGLED


Kraljevica je mesto in pristanišče v vzhodnem delu Kvarnera na vhodu v Bakarski zaliv. V cilju optimizacije in zmanjšanja stroškov električne energije in vzdrževanja dotrajane javne razsvetljave so v mestu objavili javni razpis za izvedbo energetske sanacije prenove z ESCO (energy service company) partnerjem. Zasnova projekta je, da se skozi Energetsko pogodbeništvo omogoči financiranje rekonstrukcije in s tem si naročnik oz. v tem primeru mesto poveča javna sredstva z doseganjem prihrankov.
V sodelovanju z družbo „Petrol javna rasvjeta“ je bila naša oprema na javnem razpisu izbrana kot najugodnejša in najprimernejša.


 

REŠITEV


Na celotnem področju mesta je vgrajenih/zamenjanih nekaj čez 1000 svetilk S LUM 1 in S LUM 2 moči od 25 do 80 W, od tega jih je 278 povezanih v daljinski sistem upravljanja, regulacije, meritev prihrankov in kontrole delovanja.
Preostale svetilke, ki niso daljinsko povezane, pa imajo predprogramirane avtomatsko prilagodljive režime zatemnjevanja, določene glede na lokacije in potrebe posamičnih področij znotraj mesta (na primer: stanovanjska naselja režim 1, državne ceste režim 2,…)
V vseh svetilkah smo uporabili visoko učinkovite optične sisteme za osvetljevanje zelo zahtevnih konfiguracij prometnih površin.

Vgrajena je tudi dodatna prenapetostna zaščita, ki na zelo izpostavljenih območjih za udar strele kot je Kraljevica preprečuje odpovedi in okvare svetilk.


 

REZULTATI


S LUM svetila so izpolnila zelo visoke tehnične zahteve in dosegla najboljši prihranek. Stroški so se tako zmanjšali za več kot 70 %, učinkovitost razsvetljave se je pa bistveno izboljšala, tako da sedaj izpolnjuje predpisane standarde osvetlitve.

Ker gre za „sezonsko“ turistično mesto in je potreba po intenzivnosti osvetlitve odvisna od količine promet,a bodo sedaj lahko v Kraljevici z daljinskim sistemom optimizirali strošek porabe tako, da se intenzivnost osvetlitve lahko poveča/zmanjša in tako zagotovi potrebno varnost. Prav tako sistem na teh področjih pošilja takojšnja obvestila o morebitnih okvarah v primeru izpada delovanja, kar še dodatno povečuje varnost.

 

ZAINTERESIRANI?
KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate vprašanja o naših izdelkih ali rešitvah, nas lahko kadarkoli kontaktirate. KONTAKT
KONTAKTIRAJTE NAS
zapri Na spletnih straneh Lumenia.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.