NEWSLETTER

PODJETJE PLASTA


 
Šentrupert, Slovenija
Industrija in Lumenia Solutions
 

POVZETEK


PLASTA iz Šentruperta je eno vodilnih slovenskih podjetij na področju proizvodnje in predelave plastike. Glavna dejavnost podjetja, ki se je leta 1980 razvilo iz majhne obrtne delavnice, je reciklaža odpadne polietilenske (PE) embalaže in izdelava pihanih folij ter vrečk.

Podjetje PLASTA je za namen širitve proizvodnje zgradilo nov objekt, ki pa je moral biti zaradi velikosti strojev in druge opreme visok 20 m. Montaža luči na višini 17,5 m je zahtevala robusten sistem, ki narekuje čim bolj preprosto in redko vzdrževanje. Ob tem je za potrebe proizvodnega procesa nujna osvetljenost 500 lx.

Investitor je pri pripravi projekta osvetlitve novega objekta podrobno raziskal tržišče in primerjal več ponudnikov. Na koncu sta ga prepričala učinkovitost sistema in ustrezna cena luči podjetja Lumenia, ki so bile dobavljene v začetku leta 2017.


 

REŠITEV


Največji izziv je zaradi višine namestitve predstavljajo vzdrževanje luči, kar je uspešno rešila izbira LED svetilk H LUM, ki imajo izjemno dolgo življenjsko dobo in majhno potrebo po vzdrževanju.

Višina namestitve je narekovala tudi izbiro optike in za 69 260-vatnih luči H LUM je bila kot najprimernejša izbrana optika 111 (polovična). Z ustrezno načrtovano razsvetljavo smo dosegli nižjo nazivno moč, kot bi bila potrebna pri uporabi drugih svetilk, in tako ustvarili učinkovitejši sistem z manjšim številom svetilk in manjšo porabo.

Prilagajanje osvetlitve prostora glede na količino naravne svetlobe in nastavitve različnih režimov prižiganja, ki morajo biti usklajeni z urnikom dela, poteka prek pametnega sistema za upravljanje luči DALI, kar še dodatno zmanjšuje porabo energije.


 

REZULTATI


Razlika med ceno klasičnega sistema in končne izbrane rešitve se bo investitorju povrnila v treh mesecih.
Varčnost sistema namreč prinaša hitro povrnitev naložbe in nižje stroške energije. Hkrati sistem zagotavlja ustrezno osvetljenost in vidljivost, skladno s standardi, s tem pa tudi primerne delovne pogoje.

 

ZAINTERESIRANI?
KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate vprašanja o naših izdelkih ali rešitvah, nas lahko kadarkoli kontaktirate. KONTAKT
KONTAKTIRAJTE NAS
zapri Na spletnih straneh Lumenia.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.