NEWSLETTER

PODJETJE STIGMA


 
Domžale, Slovenija
Idustrijska razsvetljava
 

POVZETEK


Podjetje Stigma cevni sistemi d.o.o. iz Domžal se je zaradi uskladitve s priporočili standarda SIST EN 12464-1, ki ureja osvetljenost delovnih mest, odločilo popolnoma prenoviti svoj sistem razsvetljave.

Podjetje, ki izdeluje cevi iz umetnih mas, je uporabljalo svetilke s po tremi 85-vatnimi fluorescentnimi sijalkami oz. skupno močjo 255 W. Zamenjali smo jih z 72 LED svetilkami G LUM, ki so namenjene osvetlitvi industrijskih objektov in delovnih linij ter mest v proizvodnji.

Pri načrtovanju smo upoštevali različne potrebe posameznih delov proizvodnje in zato uporabili luči z različnimi lastnostmi – z mlečnim oz. polprosojnim difuzorjem, luči s senzorji in brez.


 

REŠITEV


Na podlagi svetlobnega izračuna je bilo nameščenih 61 60-vatnih LED svetilk G LUM dolžine 1500 mm, s polprosojnim difuzorjem in 11 20-vatnih LED svetilk G LUM s polprosojnim difuzorjem in senzorjem. Svetilke imajo dolgo življenjsko dobo in zagotavljajo stopnjo zaščite pred vdorom IP64.

Naročnika so poleg kakovosti, izjemnega svetlobnega izkoristka in dolge življenjske dobe naših izdelkov prepričale tudi naše svetovalne storitve, pripravljenost prilagajanja strankam in možnost uporabe več različnih luči.


 

REZULTATI


Z izbrano rešitvijo se je skupna nazivna moč razsvetljave zmanjšala na petino, kar pomeni občutno nižje stroške električne energije, letni strošek vzdrževanja pa se je ob 5.880 obratovalnih urah letno zmanjšal na 550 EUR. Ob tem se je osvetljenost povečala z 200 lx na 300 lx. Investicija se bo podjetju povrnila v 15 mesecih.

 

ZAINTERESIRANI?
KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate vprašanja o naših izdelkih ali rešitvah, nas lahko kadarkoli kontaktirate. KONTAKT
KONTAKTIRAJTE NAS
zapri Na spletnih straneh Lumenia.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.