NEWSLETTER

SEVERNA OBVOZNICA V LJUBLJANI


 
Ljubljana, Slovenija
Cestna razsvetljava

UPORABLJENE LUČI

 

POVZETEK


Občina Ljubljana je v septembru 2016 zaključila prenovo severne obvoznice, ki je vključevala tudi menjavo javne cestne razsvetljave. Omeniti je potrebno, da je ljubljanska severna obvoznica ena najbolj prometnih cest v Sloveniji, saj po njej dnevno pelje skoraj 70.000 vozil, kar pomeni, da je ustrezna razsvetljava zelo pomembna. Stara razsvetljava je bila starejšega izvora in zato že precej zastarela in dotrajana. Naše podjetje je ponudilo rešitev, ki je bila med vsemi konkurenti najbolj prepričljiva.

Pri prenovi ljubljanske severne obvoznice so želeli predvsem zmanjšati porabo električne energije in zamenjati zastarelo tehnologijo z najnovejšo. Želeli so tudi daljše intervale med nujnimi vzdrževanji oz. menjavami sijalk in doseči bolj prijetno osvetljenost z manjšim svetlobnim onesnaženjem in boljšim prepoznavanjem barv. Na razpis se je prijavilo tudi naše podjetje, ki je bilo na koncu tudi izbrano z LED sijalko E LUM.


 

REŠITEV


Iz starih natrijevih sijalk so prešli na novejše LED sijalke in na ta način v veliki meri zmanjšali porabo električne energije. Pomembno je tudi omeniti, da naše sijalke nudijo boljše prepoznavanje barv od natrijevih sijalk, kar ima lahko v prometu velik pomen. Prav tako so se odločili za sistem za upravljanje svetilk, s čimer so še dodatno zmanjšali porabo električne energije. Sistem nam omogoča, da kontroliramo vsako sijalko posebej v realnem času. S štetjem prometa lahko ugotovimo, kdaj je na cesti najmanj prometa in svetilkam v tistem času še dodatno zmanjšamo moč. To doprinese k še večjim prihrankom energije.


 

REZULTATI


Stare sijalke so potrebovale 280W moči, da so zadostile standardu, medtem ko naše E LUM LED sijalke za pokritje standarda na obvoznici potrebujejo samo 120W. Življenjska doba naših svetilk je 100.000 ur, medtem ko je življenjska doba natrijevih sijalk ocenjena na približno 30.000 ur.

ZAINTERESIRANI?
KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate vprašanja o naših izdelkih ali rešitvah, nas lahko kadarkoli kontaktirate. KONTAKT
KONTAKTIRAJTE NAS
zapri Na spletnih straneh Lumenia.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.